Die je zelf kunt doen!

Hi, wat leuk dat je deze blog leest. Dit betekent namelijk dat je aandacht besteed aan je uiterlijk. Deze 4 stappen naar een mooie huid zijn de belangrijkste basisstappen. Een goede reiniging, verzorging en bescherming zijn een echte must! Maar wat net zo onmisbaar is……. Is lief zijn voor jezelf, gezond eten en ontspanning. Want een lichaam dat altijd onder spanning staat is niet in staat om te herstellen.

Hieronder de 4 stappen. Als je vragen hebt stel ze gerust.

Stap 1

Reinig je huid 2 keer per dag!
Het is er belangrijk om je huid ‘s ochtends en ‘s avonds te reinigen. Maar waarom? Overdag wordt je huid vuil door o.a. zweet, talg, evt. make up en het milieu (bijv. uitlaatgassen). Daarmee wil je toch niet naar bed? En ’s nachts herstelt je huid waardoor er afvalstoffen vrijkomen die op je huid blijven liggen. Ook die afvalstoffen wil je toch liever niet? Vuil wat achterblijft op de huid; verstoppen de poriën waardoor deze groter worden. Reinig daarom je huid 2x per dag!

Stap 2

Gebruik dagelijks een goede zonbescherming om je huid niet versnelt te laten verouderen!
Bescherm je huid tegen UVA- en UVB-straling. UVB zorgt ervoor dat we een kleurtje krijgen. Dit is eigenlijk een beschermingsmechanisme van de huid. UVB zorgt ook voor een verbranding van de huid.

UVA – straling is de grote boosdoener bij huidveroudering. Deze straling dringt tot diep in de huid. Rimpels, lijnen en pigmentvlekken zijn het resultaat. UVA-straling is er altijd, ook als de zon niet schijnt. Daarom is het erg belangrijk om je huid dagelijks te beschermen met een goede zonbescherming, die je huid niet alleen beschermt tegen UVB maar dus ook tegen UVA-straling.

Ik werk in mijn salon o.a. met Image Skincare. De dagcrème van Image Skincare bevat een zon bescherming tegen UVA- en UVB-straling. Verder wordt de huid gehydrateerd en beschermen de anti oxidanten je huid tegen de vrije radicalen.

Stap 3

Voedt en verzorg je huid met de juiste producten die aansluiten bij jouw huid en jouw huidwens. Vaak krijg ik mensen voor het eerst in de salon die eigenlijk niet weten voor welke huidtype hun product is wat ze smeren. Weet jij dat wel?

Het is erg belangrijk om een product te gebruiken dat past bij jouw huid. Hydrateren is voor iedere huid belangrijk, anti oxidanten tegen de vrije radicalen ook! Maar als je een droge huid hebt is het fijn als je crème wat voller is. Of juist bij een vette huid wil je een crème die matteert en wat lichter is. Een verkeerde crème kan het probleem zelfs verergeren. Maar wat ik eigenlijk helemaal zonde vind, dat een crème niet voldoende doet voor je huid.

Ik kan je helpen met het kiezen van de juiste producten die passen bij jouw huid en huidwens d.m.v. het huidadvies formulier.

Stap 4

Zorg goed voor je lichaam en wees lief voor jezelf.

Als je veel ongezonde dingen eet, te weinig drinkt of rookt, slecht slaapt en/of veel last hebt van stress kan je natuurlijk niet verwachten dat je huid een mooie gezonde glow zal hebben. Ze zeggen niet voor niets, je bent wat je eet. Vermijd zoveel mogelijk geraffineerde suikers, verzadigde vetten (bijv. frituur, koekjes) en zuivelproducten. Zorg dat je jezelf voedt met gezonde verse voeding waar je lichaam en je huid blij van wordt.

Veel stress en weinig slaap zorgen ervoor dat je lichaam niet (voldoende) kan herstellen. Plan soms even een me-time momentje in om op te laden. Ga soms wat vroeger naar bed, lees eens wat vaker een boek, boek een massage of spreek eens wat vaker af met die gezellige vriendin. Er is vast iets waar jij van ontspant.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen en dat je met deze stappen aan de slag gaat. Heb je nog vragen mag je me altijd een berichtje sturen of bellen.
Liefs Laressa, Huidspecialist en eigenaresse van Schoonheidssalon Bella Derma
Instagram
Facebook