Anti aging en huidverjonging

We hopen allemaal op een goede manier oud te worden. Alleen het liefst dan wel zonder rimpels, huidverslapping en storende pigmentvlekken. Helaas krijgen we allemaal met veroudering te maken, dus ook de veroudering van de huid is een natuurlijk proces wat we niet kunnen tegenhouden, maar wél kunnen vertragen. Het verouderingsproces begint ongeveer vanaf ons 26ste levensjaar en wordt meestal zichtbaar vanaf onze 35 – 40ste levensjaar. Goede reden om zo vroeg mogelijk te beginnen met het vertragen van het verouderingsproces.
Oorzaken van huidveroudering;

Het natuurlijke verouderingsproces: de cellen in onze huid gaan naarmate we ouder worden trager werken. De aanmaak van collageen en elastine vermindert en de talgproductie vertraagd. Hierdoor wordt de huid langzaam dunner, droger en slapper. Een droge huid is vaak gevoeliger waardoor je de verouderingstekenen eerder zal zien. Genetische factoren spelen ook een rol: de ene huid wordt sneller oud dan de andere.
Externe factoren: roken, slechte suikers, medicatie en onbeschermd blootstellen aan de zon hebben een grote invloed op het verouderingsproces. Het stimuleert de afbraak van collageen.
Stress: stress vermeld ik apart omdat dit een steeds groter probleem wordt. Wanneer je niet goed slaapt en/of erg veel stress hebt, heeft je lichaam niet de kans om te herstellen.

Wat kan je zelf doen om het verouderingsproces te vertragen?

  • Begin vanaf je 25ste jaar met een anti-aging crème. Onder het motto ‘’voorkomen’’ is beter dan genezen.
  • Leef gezond, zorg goed voor jezelf en plan regelmatig een rustmoment in.
  • Gebruik dagelijks een goede crème met beschermingsfactor van min SPF 30
  • Zorg iedere nacht voor voldoende slaap zodat je cellen de kans krijgen om te herstellen

Wat kan ík als SkinMaster schoonheidsspecialiste doen om jou te helpen om het verouderingsproces van je huid te vertragen of zelfs te verjongen?

Ik bied slimme behandelingen die de huid activeren om tot vernieuwing over te gaan en dit stimuleert de collageen en elastine productie. Maar ik geef ook behandelingen die de cellen de energie laat maken die ervoor zorgt dat ze beter kunnen functioneren en ik geef daarbij specifieke, bijbehorende werkstoffen;

  • Bindweefselmassage
  • Peeling
  • Microneedling
  • Micro meso therapie
  • Carboxy masker
  • Elastine infusion

Ben je geïnteresseerd in 1 of een op maat gemaakte combinatie van deze behandelingen? Maak dan een afspraak voor een gratis intake en huidadvies om te kijken wat we samen voor jouw huid kunnen betekenen!

Afspraak maken