Wat doet de zon met onze huid, en wat kunnen we daar het beste aan doen?

De zon kan verschillende effecten hebben op onze huid, zowel positieve als negatieve effecten. We gaan allemaal wel eens lekker naar een terrasje, en onze gemoedstoestand neemt enorm toe als we dat heerlijke zonnetje weer voelen stralen op onze huid ☀️.

Maar ook zijn er een paar negatieve effecten die zon met zich meeneemt. In de zomer krijg je weer dat lekkere bruine kleurtje, en dit komt door de melanine die wordt aangemaakt in je huid. Ook wordt onze huid dikker, en dat is de bescherming van de huid waarbij de huid langer dode huidcellen vasthoudt. Wat kan resulteren in wat minder fijne eigenschappen. Wij zullen je meenemen in welke veranderingen jij zou kunnen merken aan je huid deze zomer.

Je huid kan ruw aan voelen, ziet er ook wat doffer uit, en je kunt meer droogte ervaren. Dit komt omdat de huid minder voedingstoffen opneemt omdat er teveel dode huidcellen op de huid blijven liggen. Hierdoor kun je meer onzuiverheden ervaren omdat de huid afgesloten wordt door de dodehuidcellen en het raakt dan sneller verstopt.

Het beste wat je dan kunt doen is meer exfoliëren. Door 2 keer per week te exfoliëren met een scrub, een enzymatisch masker, of een reiniging die zuren bevat worden de dode huidcellen die op je huid liggen opgelost. Wij hebben in de salon een aantal producten die jou erbij helpen om je huid te exfolieren, zoals de Image Skincare MD Restoring Facial Cleanser. Deze bevat een effectieve mix van glycolzuur, melkzuur en salicylzuur om de huid te reinigen, egaliseren, exfoliëren en te verfrissen. Of denk aan de AGELESS Total Facial Cleanser. Een intensieve reinigingsgel, waarbij de huid geexfolieerd wordt door de glycolzuur. Ook reinigt deze cleanser de poriën grondig. Het resultaat is een frisse gladde huid met een mooie glans!✨

Er is ook een mogelijkheid dat je meer droogte ervaart in de warme zomer maanden. Dit komt door meerdere factoren die vocht onttrekken van je huid. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vliegtuig, aangezien de luchtcirculatie daarin niet het beste is voor je huid. Ook airco’s zijn niet goed voor je huid, aangezien airconditioners vocht verwijderen uit de omgeving wordt het hierbij ook uit je huid gehaald. Zwemmen in de zee of in chloor water kan er aan mee werken dat jou huid droog aanvoelt, dus het is belangrijk dat je je huid goed gaat hyrateren!💦

In de salon hebben wij dé dorstlessers voor jou zoals de Water Burst van Image Skincare. Dit is een heerlijke lichte gel die de huid direct hydrateert en laat stralen. Ideaal als je niet van een volle crème houdt en je toch wilt hydrateren en verzachten. Mag vaker op een dag, bijvoorbeeld tijdens je dagje strand of een vliegreis als je huid wel wat extra hydratatie kan gebruiken. Of je kunt een hydraterend serum inzetten zoals de 💙Daily Drench van Hydropeptide, een verfrissend serum met een drievoudig hyaluronzuurcomplex voor maximale hydratatie. En je kunt ook kiezen voor een lekkere mist zoals de 💙Optimist van Hydropeptide. Deze is perfect om de huid onderweg gehydrateerd te houden, een ultrafijne nevel die verrijkt is met botanische oliën en krachtige actieve stoffen.

Voeding is ook een belangrijke factor als het om je huid gaat. En op vakantie kan het wel eens zijn dat je dieët net iets anders eruitziet dan dat je gewend bent. Je eet in het algemeen wat vaker “ongezond” dan thuis, hier en daar een lekker ijsje of je kunt niet de opties kiezen die jij thuis normaal zou kiezen. Probeer daarom zoveel mogelijk voeding tot je te nemen wat je normaal ook zou doen, maar het is natuurlijk wel vakantie dus lekker genieten mag ook!🍨🍹

Het is belangrijk om ook je skincare routine te behouden op vakantie. Vaak door andere skincare of SPF te gebruiken op vakantie kan je huid daar nog wel eens nadelig op reageren. Als je je skincare routine wat makkelijker wilt maken als je weg bent, is dat geen probleem! Neem dan de basics mee zoals een cleanser, SPF, en een nachtcreme. We hebben in de salon hele leuke travelkits met de juiste benodigheden voor jou skincare routine als je weg bent. Of je kunt ze eventueel overgieten in kleine reisflesjes als je alleen met handbaggage reist.

Om de huid ultiem te beschermen tegen de zon, kun je deze kleine tips nog volgen:

☀️Zonnebrandcrème smeren:
Breng een breedspectrum zonnebrand crème aan met een SPF van 30 of hoger, minimaal 15-30 minuten voordat je naar buiten gaat. Herhaal het aanbrengen elke twee uur, vooral als je veel zweet of in het water bent geweest.

☀️Beperk blootstelling tijdens piekuren:
Probeer tussen 11.00 uur en 16.00 uur, wanneer de zon het felst is, de blootstelling aan direct zonlicht te beperken.

☀️Zoek de schaduw op:
Als je buiten bent, zoek dan regelmatig schaduw op, vooral tijdens de piekuren van de zon. En draag een hoed om je gezicht, hoofd, nek en oren te beschermen.

☀️Wees voorzichtig bij reflecterende oppervlakken:
Houd er rekening mee dat water, zand, sneeuw en andere reflecterende oppervlakken de blootstelling aan de zon kunnen versterken, dus wees extra voorzichtig in die omgevingen.

Het is belangrijk om niet alleen op zonnige dagen SPF te dragen, maar ook op bewolkte dagen, omdat de schadelijke UV-stralen zelfs door wolken kunnen doordringen. Vergeet niet dat het beschermen van je huid tegen de zon niet alleen helpt om verbranding te voorkomen, maar ook bijdraagt aan de algemene gezondheid en het behoud van een jeugdige huid op lange termijn!

Met deze tips kan je niet alleen genieten van een mooie zomer maar ook van een stralende huid.

Fijne zomer 💛